x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ambarcatiuni de 40 de milioane €

Ambarcatiuni de 40 de milioane €

02 Aug 2008   •   00:00
Ambarcatiuni de 40 de milioane €

BOOM  ●  Vinzarile sint cu 30% mai mari fata de 2007
Romanii vor cumpara in acest an ambarcatiuni in valoare de 40 de milioane de euro. Vinzarile inregistreaza un boom, fiind cu 30% mai mari comparativ cu 2007. In viitor, tot mai multi oameni de bani gata vor achizitiona ambarcatiuni, dar totul depinde de dezvoltarea porturilor de agrement.



BOOM  ●  Vînzările sînt cu 30% mai mari faţă de 2007
Românii vor cumpăra în acest an ambarcaţiuni în valoare de 40 de milioane de euro. Vînzările înregistrează un boom, fiind cu 30% mai mari comparativ cu 2007. În viitor, tot mai mulţi oameni de bani gata vor achiziţiona ambarcaţiuni, dar totul depinde de dezvoltarea porturilor de agrement.

Românii cumpără din ce în ce mai multe ambarcaţiuni, piaţa românească de profil ajungînd la 40 de milioane de euro în acest an, cu o treime mai mult faţă de 2007, însă dezvoltarea pieţei este condiţionată de lipsa porturilor de agrement, potrivit lui Gabriel Hanganu, general manager la Willon Harbour. “Din ce am constat se pare că această piaţă se ridică în 2008 la 40 milioane de euro, cu 30% mai mare decît în 2007. În ceea ce priveşte anul 2006 este greu de spus, fiindcă a fost un an mult mai slab din punct de vedere al vînzărilor. Comparativ cu 2006, România a început să se dezvolte foarte mult şi din acest punct de vedere, iar creşterea cererii pe acest segment este foarte mare”, ne-a precizat Hanganu.

SERVICII. În viitorii ani, românii îşi vor cumpăra tot mai multe ambarcaţiuni de agrement, iar piaţa se va dezvolta o dată cu îmbunătăţirea serviciilor conexe. “Credem că, o dată cu deschiderea mai multor porturi pentru ambarcaţiuni de agrement şi o dată cu îmbunătăţirea serviciilor auxiliare navigatului, numărul celor interesaţi de această activitate va creşte mai mult ca în trecut”, a completat Gabriel Hanganu. În plus, dezvoltarea e condiţionată de lipsa porturilor pentru astfel de ambarcaţiuni, ca şi de opţiunile de depozitare a acestora pentru perioada cînd nu sînt folosite.

Conform managerului, preţul se învîrte în jurul valorii unui automobil de lux. “Se preferă ambarcaţiunile cuprinse între 20.000 şi 50.000 de euro, ambarcaţiuni care să poată plimba patru-şase persoane şi care să aibă şi posibilitatea de adăpostire în caz de ploaie sau vreme urîtă”, a mai spus Hanganu.

PREFERINŢE. Românii aleg modele diferite de ambarcaţiuni pentru Delta Dunării, Marea Neagră sau lacuri de agrement. “Pentru Delta Dunării se caută ambarcaţiunile cu motorizare outboard, ambarcaţiuni care să poată deservi pensiuni pentru transportul turiştilor, dar şi ambarcaţiuni care să poată fi folosite pentru pescuit. Dacă este vorba despre utilizare la Marea Neagră sau pe diverse lacuri, atunci clienţii preferă ambarcaţiunile cu motorizare inboard, căutînd motoare puternice şi bărci ce pot fi folosite atît pentru plimbare, cît şi pentru diverse sporturi nautice. Avînd în vedere lipsa actuală a porturilor de agrement, majoritatea clienţilor îşi doresc ambarcaţiuni pe care să le poată tracta cu un peridoc, pentru a putea avea mai multe opţiuni de depozitare”, a detaliat managerul Willon Harbour.
daniel.ionascu@jurnalul.ro

Bogaţii cumpără tot

Oamenii înstăriţi nu mai vor doar maşini, ci şi ambarcaţiuni pentru petrecerea vacanţelor. Conform lui Gabriel Hanganu, cumpărătorii de astfel de vehicule sînt îndeobşte oameni de afaceri sau manageri de top. “Cei care cumpără sînt persoane active, oameni de afaceri, middle şi top manageri, care şi-au rezolvat problema casei, a maşinii şi a vacanţelor şi care acum îşi pot orienta bugetul către achiziţionarea unei ambarcaţiuni”, spune managerul.

×
Subiecte în articol: economic ambarcatiuni ambarca