x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anunț de la ASF. Polițele RCA se vor SCUMPI

Anunț de la ASF. Polițele RCA se vor SCUMPI

01 Noi 2018   •   16:15
Anunț de la ASF. Polițele RCA se vor SCUMPI

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că asigurările auto se vor scumpi, după ce tariful mediu de referință pentru polițele de asigurări de răspundere civilă obligatorie a crescut cu 4%, până la 790 de lei. 

„Tarifele de referinţă au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă -  Ernst & Young Assurance Services SRL - în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice, precum și de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

Schimbarea relativă a primei de risc de referință comparativ cu cea din tariful de referință anterior nu este consistentă la nivelul tuturor categoriilor de autovehicule, existând atât scăderi, cât și creșteri de valoare.

Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul.

Tariful de referință mediu ponderat, în funcție de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice, este de 790 lei, în creștere cu 4% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior, iar pentru persoane juridice este de 1.660 lei, în scădere cu 5% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior.

Publicarea tarifelor de referință reprezintă un demers ce conduce la creșterea transparenței, la informarea și la transmiterea către consumatori a unor informații corecte și complete cu privire la polițele RCA.  Tarifele de referință nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață.” se precizează în comunicatul de presă emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

×
Subiecte în articol: rca