x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS a preluat Trico Prompt

AVAS a preluat Trico Prompt

07 Oct 2004   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-a implicat direct in rezolvarea situatiei societatii Trico Prompt, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al companiei bucurestene.

Astfel, AVAS a semnat un protocol cu SIF Muntenia prin care a preluat pachetul majoritar de actiuni detinut de aceasta la societatea Tricodava. In schimbul actiunilor, AVAS a cedat catre SIF Muntenia pachetele minoritare detinute la companiile ARO Palace (22,7%), Nutricod (19,8%) si Eforie Sud (0,9%). In momentul de fata, Tricodava detine pachetul majoritar de actiuni al Trico Prompt Astfel, prin intermediul Tricodava, la care AVAS detine 79% din actiuni, Autoritatea devine actionarul majoritar la Trico Prompt.

Autoritatea a decis semnarea protocolului de transfer cu SIF Muntenia pentru a putea interveni direct in rezolvarea problemelor de la Trico Prompt, in special pentru cei 850 de angajati ai societatii. Situatia conflictuala s-a declansat in urma formularii si depunerii la Tribunalul Bucuresti de catre societatea Tricodava, in calitatea sa de creditoare, a unei cereri privind deschiderea procedurii falimentului impotriva debitoarei Trico Prompt, mai precis a fost ceruta lichidarea societatii. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic trico prompt