x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avon România amendată pentru muncă la negru.

Avon România amendată pentru muncă la negru.

de Vali Blanaru    |    25 Mai 2011   •   12:13

Compania Avon Romania a fost amendata de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj cu 100.000 de lei. Sanctiunea a fost data pentru folosirea muncii la negru, peste 4.000 de persoane activand in companie fara sa li se fi incheiat contracte individuale de munca.

''Rezultatul verificarii activitatii comerciale desfasurata de Avon Cosmetics Romania a condus la concluzia ca aceasta a utilizat in cursul lunilor noiembrie 2010, februarie 2011, martie 2011, un numar de 4.043 persoane in reteaua comerciala proprie, pentru prestarea activitatilor de vanzari de produse cosmetice, respectiv recrutarea unor reprezentanti, fara ca acestora sa le incheie contracte individuale de munca'', a declarat directorul ITM Cluj, Emilian Rosca.

Inspectorii au urmarit timp mai multe luni activitatea acestei companii de comercializare a cosmeticelor, iar reprezentantii firmei nu s-au conformat cererilor venite din parte ITM Cluj de a prezenta anumite acte. Inspectorii au aplicat firmei o amenda de 6.000 de lei la momentul respectiv, iar juristii firmei au argumentat ca ITM Cluj nu are competente teritoriale pentru a cere contractele incheiate cu colaboratorii.

''In aceste conditii, ITM Cluj a considerat oportun sa efectueze controlul la sediul angajatorului din Bucuresti. In data de 9 mai 2011, printr-o decizie a Inspectorului General de Stat al Inspectiei Muncii din Romania, am dobandit competenta absoluta de a efectua un control general la sediul Avon Cosmetics Romania din Bucuresti, cu privire la activitatea desfasurata de aceasta societate pe intreg teritoriul tarii. In urma insistentelor echipei de control, angajatorul a prezentat documentatia necesara verificarii relatiilor contractuale cu reprezentantii de vanzari'', a explicat Emilian Rosca.

×