x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BM: Risipim resurse cu sectorul public

BM: Risipim resurse cu sectorul public

17 Aug 2010   •   00:00

România risipeşte resurse ineficient şi inechitabil cu sectorul public, consideră Banca Mondială. Acest sector este caracterizat drept "pur şi simplu prea costititor" raportat la capacitatea Guvernului de a atrage venituri.

"Este important nu numai să se economisească bani acum, ci şi să se creeze condiţiile pentru creştere economică pe termen mediu. Este urgent pentru că, în contextul crizei, România nu-şi poate permite să continue să risipească resurse prin procese ineficiente şi inechitabile", a declarat Francois Rantrua, Country Manager al Băncii Mondiale pentru România, într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

El a adăugat că instituţia va încerca, împreună cu Guvernul, să găsească modalităţi de a explica reformele-cheie, deoarece "prea des se întâmplă ca oamenii să nu-şi dea seama cât sunt de dificile unele decizii, iar acest lucru creşte rezistenţa la schimbare".

România a rămas în urma altor ţări din Europa în privinţa calităţii şi eficienţei financiare a serviciilor publice, se mai arată în comunicat.
Banca Mondială şi Guvernul, în colaborare cu Comisia Europeană (CE), derulează în perioada martie 2010-martie 2011 o evaluare funcţională a sectorului public din România, menită să identifice măsuri de eficientizare şi îmbu-nătăţire a performanţelor administraţiei, atât din punct de vedere al nevoilor financiare pe termen scurt, cât şi în privinţa sustenabilităţii pe termen mediu şi lung.

×
Subiecte în articol: economic