x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNP Paribas exclude orice fuziune cu Deutsche Bank

BNP Paribas exclude orice fuziune cu Deutsche Bank

24 Mai 2018   •   18:29
BNP Paribas exclude orice fuziune cu Deutsche Bank

Jean-Laurent Bonnafe, şeful BNP Paribas, a exclus o alianţă cu rivala germană Deutsche Bank, afirmând că banca franceză nu ia în considerare nicio preluare sau fuziune masivă.

 

Răspunzând unei întrebări venita de la un acţionar al BNP Paribas, Bonnafe a declarat că banca îşi analizează întotdeauna concurenţii pentru a învăţa despre idei şi bune practici, fără a dezminţi ideea unei alianţe. Marile grupuri bancare au renunţat la consolidare în urma crizei financiare şi a crizei datoriilor, concentrându-se pe curăţarea bilanţurilor.

Cea mai mare bancă din Franţa a depăşit Deutsche Bank în ceea ce priveşte capitalizarea bursieră, ajungând la 77 de miliarde de euro, faţă de 23 de miliarde de euro în cazul grupului bancar german. "În viitorul apropiat, banca nu ia în considerare nicio preluare sau fuziune masivă, deoarece nu este posibil", a afirmat Bonnafe, când a fost întrebat dacă BNP "analizează" Deutsche Bank.

"Nu putem să transformăm, să modernizăm şi să accelerăm afacerea noastră în timp ce suntem angajaţi în achiziţii majore", a declarat Bonnafe la Adunarea Generală a Acţionarilor.

Joi, Deutsche Bank a anunţat că intenţionează să îşi reducă efectivele mondiale la sub 90.000 de angajaţi, de la 97.000 de angajaţi în prezent, în cadrul unui vast plan de restructurare destinat reducerii costurilor şi îmbunătăţirii rentabilităţii. Cea mai mare bancă germană a precizat că reducerile de personal se vor întinde pe toate regiunile şi activităţile, dar vor viza în special 25% din efectivele diviziei de investiţii, în cazul căruia grupul vrea să reducă expunerea cu 10%, sau 100 miliarde de euro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bnp paribas fuziune deutsche bank