x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR a introdus în piaţă între 500 şi 700 milioane euro

BNR a introdus în piaţă între 500 şi 700 milioane euro

de Daniela Ivan    |    24 Mar 2011   •   18:56

Economistul-şef al ING, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, spune că leul s-a întărit începând cu 14 februarie ca urmare a intervenţiilor BNR. "Conform estimărilor noastre banca centrală a vândut între 500 şi 700 milioane euro pe parcursul lunii februarie", a declarat economistul-şef al ING, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, pentru Jurnalul Naţional. Acesta a mai adăugat că în luna martie scăderea leului a fost determinată în cea mai mare parte de piaţă, iar BNR a intervenit pe fondul cutremurului din Japonia. Pe de altă parte şi comentariile unor oficiali ai BNR au creat condiţii pentru întărirea amplă şi rapidă a leului.

Cum Ministerul de Finanţe va primi astăzi 1,2 miliarde euro de la UE, este posibil ca BNR să mai vândă în viitor euro (pentru reglarea lichidităţii) şi deci nu este exclusă întărirea în continuare a leului, susţine Chidesciuc.

"Noi vedem nivelul de 4 lei/euro ca minim în acest an, dar nu excludem şi

un curs sub 4 lei/euro. Credem însă ca raportul EUR/RON va creşte începând cu iulie, pe masură ce rata inflaţiei va scădea”, susţine economistul-şef al ING.

×
Subiecte în articol: euro leu moneda nationala