x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc se luptă cu morţii evazionişti

Boc se luptă cu morţii evazionişti

08 Ian 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc l-a convocat vineri pe Sorin Blejnar, şeful Fiscului la Palatul Victoria pentru o discuţie privind măsurile prin care să se combată evaziunea fiscală făcută prin cesiunea de acţiuni la firme cu datorii la buget către persoane decedate.

"Premierul şi preşedintele ANAF au convenit că este nevoie de un cadru legal clar pentru sancţionarea persoanelor fizice care cesionează părţi sociale sau acţiuni deţinute într-o societate cu obligaţii bugetare neachitate către persoane greu identificabile, precum persoane cu handicap, decedate sau alte în state non-UE, precum Republica Moldova sau ţările arabe, cu scopul de a se sustrage de la plata datoriilor”, au declarat surse citate de Mediafax.

Cei doi au convenit şi reglementarea firmelor implicate în tranzacţii intracomunitare nelegale, care cumpără din state UE produse alimentare şi de consum imediat fără plata TVA, conform legislaţiei în domeniu, dar comercializează ulterior mărfurile prin „firme fantomă”, sustrăgându-se de la plata TVA.

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a confirmat întâlnirea cu premierul. „Una dintre măsurile de imediată urgenţă este legată de cesiunea părţilor sociale sau acţiunilor, în scopul sutragerii de la plata datoriilor bugetare”, a spus Blejnar.

×
Subiecte în articol: redactie