x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bombele pe roţi, spaima şoselelor

Bombele pe roţi, spaima şoselelor

de Adrian Stoica    |    04 Sep 2019   •   14:58
Bombele pe roţi, spaima şoselelor
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele şase luni ale acestui an, 33.508 vehicule, fiind constatate deficiențe tehnice majore şi/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), care au fost declarate neconforme.

 

Deficienţele tehnice cel mai des întâlnite au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%), precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%).

 

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare, precizează RAR într-un comunicat.

Aproximativ două procente din vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

 

"Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni", susţin reprezentanţii RAR.

×
Subiecte în articol: vehicule deficiențe tehnice majore