x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursă: Indicele BET, la al doilea maxim istoric consecutiv

Bursă: Indicele BET, la al doilea maxim istoric consecutiv

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   00:40
Bursă: Indicele BET, la al doilea maxim istoric consecutiv

La 16.013,66 de puncte a închis indicele de referinţă BET şedinţa de tranzacţionare de joi, spărgând astfel un nou maxim istoric, al doilea în tot atâtea zile, arată datele bvb.ro.

Într-o şedinţă cu un rulaj de 55,7 milioane de lei pe acţiuni şi 63,1 milioane pe toate instrumentele disponibile la tranzacţionare (sub media zilnică de 75 de milioane de lei din 2024), aproape toţi indicii au înregistrat creşteri, de la 0,43% pe BET-NG la 0,79% pe BET şi 1% în cazul ROTX. Benchmark-ul BET afişează un avans de 4,18% de la început de an.

Cele mai ridicate randamente din BET au fost consemnate de Digi (2,3%), Aquila Part Prod (1,8%), BRD SocGen (1,8%), OMV Petrom (1,7%) şi Banca Transilvania (1,6%). Principalele scăderi au fost înregistrate de Purcari (-2%), Transelectrica (-0,6%) şi Romgaz (-0,6%).

Valoarea de piaţă a tuturor companiilor româneşti listate la BVB – pe piaţa principală şi AeRO – a ajuns la nivelul record de 324,1 miliarde de lei, în creştere cu 15 miliarde (4,85%) de la finele anului trecut încoace.

Lichiditatea continuă să se afle însă la niveluri scăzute. În precedentele zece sesiuni de trading de la BVB, rulajul pe acţiuni a depăşit o singură dată pragul de 50 de milioane de lei, în data de 15 februarie, care a adus o valoare a tranzacţiilor cu acţiuni de 126 de milioane de lei. În rest, şedinţele au variat între rulaje de 30 de milioane până la 45 de milioane de lei, scrie Ziarul Financiar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bursa indice bet maxim istoric