x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Calculele facturilor la electricitate se schimbă. Cine va plăti cel mai mic preț și care sunt condițiile

Calculele facturilor la electricitate se schimbă. Cine va plăti cel mai mic preț și care sunt condițiile

27 Sep 2022   •   17:01
Calculele facturilor la electricitate se schimbă. Cine va plăti cel mai mic preț și care sunt condițiile

Calculele facturilor la electricitate se schimbă după ce coaliția de guvernare a decis modificarea OUG privind plafonarea prețurilor la energie. Prin urmare, acestea vor ține cont de consumul actual și nu de media pe anul trecut.

Românii vor plăti astfel un preț de maximum 0,68 lei/kWh pentru un consum sub 100 kWh pe lună și de maximum 0,80 lei/kWh pentru un consum între 100,01 și 300 kWh lunar, scrie antena3.ro. 

Care sunt schimbările:

0,68 lei/kWh, TVA inclus, pentru clienții casnici care au un consum sub 100 kWh. Totodată, cei  care folosesc aparatură medicală necesară pentru realizarea de tratamente, pe baza declarației pe proprie răspundere, prețul de  0,68 lei/kWh este aplicat pentru întregul consum, indiferent de cantitate. 

0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru clienții casnici al căror consum lunar se situează între 100,01-300 kWh.

Totodată, vor fi reglementări speciale pentru biserici, servicii publice, distribuitori de medicamente.

De asemenea, factura la electricitate se calculează pentru consumul din acest an, și nu pentru anul anterior. Totodată, a fost eliminată și media calculată pe ultimii 3 ani. 

 

×
Subiecte în articol: factura electricitate