x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Caldura din ape geotermale

Caldura din ape geotermale

13 Noi 2009   •   00:00

Locuitorii din Arad, Oradea, Satu Mare si alte localitati invecinate ar putea primi caldura din ape geotermale in perioada urmatoare.



Omul de afaceri Gheorghe Călburean a anuntat ca doreste sa se extinda in acest sector. "Energiile alternative sunt un sector unde am intrat in anul 2000 prin cumpararea pachetului majoritar la fosta companie IPEC, actuala Transgex Oradea" a declarat Călburean.
"Prin aceasta detinem peste 50% din apele geotermale din Romania si suntem categoric numarul unu. Poti avea aceasta sursa de energie vesnic" a completat Călburean.

Orasul Beius din judetul Bihor este incalzit de catre compania respective numai din ape geotermale, potrivit reprezentantilor sai. "Suntem in discutii si cu primaria Oradea. In plus, dorim sa transformam energia geotermala si in energie electrica pentru acele green carduri (certificate verzi- nr)" a mai completat Călburean. "E o sursa sigura si mai ieftina decat gazul".

Planurile prevad ca primaria Oradea sa contracteze granturi din fonduri europene, la care gradul de rambursare este de 98%, comform omului de afaceri.
"S-ar putea sa mai achizitionez cateva licente, dar numai in partea de Vest a tarii" a mai spus el.

×
Subiecte în articol: redactie