x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cardul imi spune cine eşti

Cardul imi spune cine eşti

de Daniela Ivan    |    25 Sep 2007   •   00:00
Cardul imi spune cine eşti
Sursa foto: MIKE CLARKE/

Culoarea cardului indică statutul social şi nivelul veniturilor posesorului său. Dacă este auriu e semn că acesta căştigă cel puţin 1.500 de euro pe lună, iar dacă este argintiu, veniturile depăşesc 5.000 de euro.


Culoarea cardului indică statutul social şi nivelul veniturilor posesorului său. Dacă este auriu e semn că acesta căştigă cel puţin 1.500 de euro pe lună, iar dacă este argintiu, veniturile depăşesc 5.000 de euro.

Cardurile premium - aurii, argintii sau maro-argintii - au o mare căutare printre oamenii cu bani din intreaga lume. Cu căt un om este mai bogat, cu atăt el are nevoie de recunoaştere din partea celorlalţi, şi cardurile Gold (auriu), Platinium (argintiu)Â şi World Signia (maron cu argintiu) oferă acest lucru. In plus, cardurile premium au asociate anumite servicii care se pretează ca o mănuşă pentru categoria socială respectivă, a declarat Denisa Mateescu, director general regional pentru Romănia şi regiunea Balcanilor la compania MasterCard.


ALBASTRU. Aproape toţi avem in portofel un card de credit MasterCard albastru, cu care ne facem cumpărăturile sau ne plătim diferite servicii. Cănd il folosim la comercianţi sau la bancomat, oferim vrănd-nevrănd căteva informaţii despre noi celor din jur. Avem un venit sigur care să permită unei bănci să ne acorde o linie de credit, insă suntem unul din cei 60%-80% dintre clienţii unei bănci ca şi nivel de venituri.


AURIU. Cine are venituri peste 1.500 de euro şi călătoreşte mult in străinătate este clientul-ţintă pentru cardul Gold. Angajaţii unor multinaţionale, oameni de afaceri, directori de firme mari, aceştia sunt posesorii cardului auriu, care oferă pe lăngă o limită de credit extinsă şi asigurări ataşate in special pentru călătoria in străinătate. Pachetele de asigurări diferă de la bancă la bancă, insă aproape toate asigură accidentele petrecute in timpul călătoriilor in străinătate, cheltuielile medicale in caz de accident şi imbolnăvire, pierderea sau intărzierea bagajelor sau a cursei aeriene, a explicat conducerea MasterCard. Atenţie, toate aceste facilităţi sunt valabile numai dacă călătoria este plătită cu cardul Gold! Mai multe bănci din Romănia oferă acest produs, UniCredit, Banca Transilvania, Bancpost, Credit EuropeBank, OTP, Banca Romănească BCR, BRD etc.


ARGINTIU. Este următoarea etapă in ierarhia cardurilor premium. Acestea oferă toate facilităţile pe care le acordă cardurile Gold, la care se adaugă reduceri la marile lanţuri hoteliere, la reţelele de restaurante, acces la cluburile private, la companiile care inchiriază maşini, la saloanele VIP din aeroporturi şi multe alte servicii de elită. Nu există incă o bancă din Romănia care să ofere MasterCard Platinium.


World Signia satisface orice moft

World Signia este cel mai tare card de credit oferit de compania MasterCard clienţilor din intreaga lume. Deţinătorii lui sunt şeici, oamenii de afaceri cu multe sute de milioane de euro in conturi bancare, cu proprietăţi cărora banca le dă gir că pot să cheltuiască nelimitat. Cardul oferă servicii personalizate, exclusiviste, foarte variate, care pot satisface excentricităţile oricărui bogătaş 24 de ore din 24, timp de 365 de zile pe an. Acest produs nu a fost lansat incă de nici o bancă din Romănia, pe motiv că existăprea puţine persoane care s-ar califica pentru a-l obţine.

×
Subiecte în articol: economic