x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Care sunt avantajele companiilor care aleg să ofere tichete cadou ca prime de sărbători

Care sunt avantajele companiilor care aleg să ofere tichete cadou ca prime de sărbători

08 Dec 2015   •   13:44
Care sunt avantajele companiilor care aleg să ofere tichete cadou ca prime de sărbători
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Companiile câştigă până la 40% din bugetul alocat pentru cadouri dacă oferă prima de Sărbători în tichete, iar în România, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, 50% dintre firme aleg să ofere acest gen de recompense salariaţilor, conform unu studiu remis marţi AGERPRES.

De asemenea, 30% dintre tichetele cadou oferite de angajatori salariaţilor în perioada Sărbătorilor se îndreaptă către top 3 teritorii din România - Bucureşti-Ilfov, urmat de judeţul Argeş, iar pe locul trei se află judeţul Cluj.

În ultimii doi ani, la nivel global, piaţa tichetelor cadou a crescut cu circa 20%, conform unui studiu realizat de Up România.

Domeniile în care s-au remarcat creşteri cu până la 5% în ceea ce priveşte interesul faţă de aceste produse sunt industria, comerţul, agricultura, construcţiile, imobiliarele şi serviciile.

Conform Codului fiscal în vigoare, pentru ca valorile oferite să fie deductibile fiscal şi scutite de taxe, trebuie să fie acordate din bugetul de cheltuieli sociale, în limita a 2% din fondul de salarii.

'Odată cu aplicarea noului Cod fiscal, companiile pot apela la un buget mai mare din care să acorde tichete cadou, respectiv de la 2% la 5% din fondul de salarii. Prin noua reglementare, tichetele se pot oferi cu ocazia a patru evenimente: 8 Martie, 1 Iunie, iar de Paşte şi Crăciun pot primi toţi salariaţii, chiar dacă au copii sau nu. Pentru fiecare dintre aceste ocazii, valoarea scutită de taxele salariale şi patronale este de 150 lei per angajat, suma pentru care acesta nu mai plăteşte impozit pe venit', explică Elena Pap, director General Up România.

Beneficiarii tichetelor cadou preferă să le utilizeze pentru plata cadourilor în magazinele cu produse electronice - electrocasnice, de îmbrăcăminte, cosmetice şi bricolaj. De asemenea, comercianţii interesaţi să accepte tichete ca mijloc de plată provin, în special, din domeniul modă, încălţăminte, bijuterii sau accesorii.

×