Este vorba despre carnea creată în laborator, care nu va putea fi comercializată în România, deși aceasta se comercializează deja în mai multe țări.
Modificarea prevede interzicerea totală a vânzării cărnii artificiale sau a produselor din carne artificială pe teritoriul țării noastre.
”Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, consumă cârnați”, a explicat George Scarlat, președintele Comisiei din agricultură din Senat, potrivit știrileprotv.ro.
Alte schimbări din legea cărnii privesc produsele din carne de la raft. Comercianții vor fi obligați să afișeze pe etichetă țara de proveniență.
Parlamentarii spun că vânzătorii îi induc adesea în eroare pe consumatori prin afișe pe care este trecut ”produs în România”, însă multe dintre aceste alimente nici măcar nu conțin 100% carne.
”Sunt instituții ale statului care spun că orice produs care se îngurgitează și nu-ți produce moartea subită e aliment", a mai spus senatorul George Scarlat.
Mai mult, și restaurantele, pizzeriile și fast-foodurile vor fi nevoite să specifice proveniența cărnii din preparate.
”Nu văd o problemă ca restaurantele să scrie în meniu dacă mâncarea e făcută din carne românească sau nu, nu e atât de complicat”, afirmă și Lucian Trufin, senator PSD.
Amenzile pentru nerespectarea legii pornesc de la 20.000 de lei.
Legea trebuie votată de cele două Camere ale Parlamentului României.