x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Casele cu panouri solare, din ce în ce mai multe

Casele cu panouri solare, din ce în ce mai multe

24 Aug 2010   •   00:00

România va avea la finele acestui an circa 35.000 de case cu panouri solare, dublu faţă de cele 17.500 din prezent, datorită Programului "Casa Verde" lansat la 1 iulie, potrivit unei estimări a Ariston Thermo România.



"Bugetul alocat Programului «Casa Verde» pentru anul 2010, de 110 milioane de lei, este suficient pentru circa 18.000 de locuinţe din România. Estimăm că peste 90% din beneficiari vor opta pentru sistemele solare", a declarat Cătălin Drăguleanu, directorul de vânzări al companiei într-un comunicat. Astfel, în acest an, Programul «Casa Verde» va putea subvenţiona dotarea cu panouri solare a peste 16.000 de locuinţe.

Programul vizează subvenţionarea de sisteme solare, centrale pe peleţi (biomasă) şi pompe de căldură. Astfel, pentru cei care îşi vor monta o centrală pe peleţi sau un sistem cu panouri solare, valoarea subvenţionată va fi de până la 6.000 lei, în timp ce pentru pompele de căldură se va ajunge până la 8.000 lei. Preţul unui sistem solar complet porneşte de la 3.000 lei fără TVA. Drăguleanu precizează că piaţa de panouri solare este la început şi că aproape toţi cumpărătorii sunt beneficiari ai Programului "Casa Verde".

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), la jumătatea lunii august erau depuse în cadrul Programului "Casa Verde" pentru persoane fizice aproape 7.500 de dosare, în valoare de peste 44 milioane de lei.
Cele mai multe proiecte au fost consemnate în Bihor (761), urmate de Harghita (650) şi Bucureşti (366).

×
Subiecte în articol: economic