x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cât de des schimbă românii electrocasnicele și telefoanele mobile

Cât de des schimbă românii electrocasnicele și telefoanele mobile

31 Ian 2022   •   15:26
Cât de des schimbă românii electrocasnicele și telefoanele mobile

Circa 66% dintre români schimbă electrocasnicele mari uzate la 5-10 ani. Telefoanele mobile sunt schimbate la 2-3 ani, arată un studiu al Asociaţiei Environ, realizat de Reveal Marketing Research.

54% dintre cumpărători sunt influențați de preț atunci când aleg un produs, 32% țin cont de clasa energetică și 30% de recenziile faborabile. Totodată, 22% consideră importantă sustenabilitatea brandului sau a produsului.

De asemenea, 38% dintre persoanele intervietate își schimbă telefonul mobil la 2-3 ani, iar 23% schimbă produsele de înfrumuseţare şi îngrijire corporală o dată pe an.

66% dintre români schimbă electrocasnicele mari, respectiv frigider, aragaz, maşină de spălat,  la 5 - 10 ani. 25% spun că își aleg alte telefoane mobile și televizoare când apare o tehnologie nouă iar 21% când se ivește o ofertă tentantă. 

73% vor  să înlocuiască electrocasnicele de bucătărie, aspiratoarele, mașinile de spălat atunci când se strică și doar 31% pentru că sunt vechi.

58% dintre consumatori predau electrocasnicele vechi la schimb în magazinele care oferă vouchere sau reduceri de preţ în cadrul programelor de buy-back. 52% predau aparatura veche spre reciclare, iar 24% o dau unor membri ai familiei sau prieteni.

44% dintre români spun că nu există centre de reciclare în apropierea locuinței, 18% nu au informaţii despre cum pot să recicleze aparatura veche, iar 14% consideră că ar trebui să fie recompensaţi. 17% au folosit sau cunosc pe cineva care a folosit sistemul de predare gratuită a deşeurilor electrice de mici dimensiuni fără obligaţia de a cumpăra un produs nou.

 

×
Subiecte în articol: reciclare electrocasnice telefoane mobile