x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Celebrele țigări Snagov și Carpați revin pe piața autohtonă, importate din Germania

Celebrele țigări Snagov și Carpați revin pe piața autohtonă, importate din Germania

27 Sep 2022   •   12:29
Celebrele țigări Snagov și Carpați revin pe piața autohtonă, importate din Germania
Sursa foto: Cristian Vasilcoiu/facebook

Vechile mărci românești de țigări Snagov și Carpați au reapărut pe piața autohtonă. Însă acestea nu mai sunt produse în țară.

După ce au dispărut de ani de zile din România, celebrele mărci de țigarete Snagov și Carpați au reapărut pe piață. Însă acestea sunt importate acum din Germania iar designul pachetelor este diferit. 

Fabrica de țigarete de la Sfântu Gheorghe a fost privatizată în 2004, pentru a-și închide porțile în 2011. Autorizația de producție și comercializare a fost suspendată. Compania a intrat apoi în insolvență deoarece nu și-a putut achita  datoria. 

Unitatea de producție s-a înființat în 1897 în clădirea actualei primării din Sfântu Gheorge. Țigările Carpați au apărut pentru prima oară pe piață în 1931. Activitatea a fost întreruptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, între anii 1939-1945. Patru decenii mai târziu, fabrica avea 344 de angajați și producea circa 4.700 de tone de țigarete. 

 

×
Subiecte în articol: tigari carpaţi snagov