x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ceresit: Solutii profesionale de ultima generatie

Ceresit: Solutii profesionale de ultima generatie

03 Mar 2004   •   00:00

Producatorul german de materiale de constructii Henkel Bautechnik a lansat ieri, la sediul fabricii din Bucuresti, cele mai noi solutii profesionale pentru constructii: sistemul de termoizolatie Ceresit, adezivul pentru placari ceramice Ceresit CM14, chitul de rosturi aquastatic Ceresit CE40 si sistemul de solutii profesionale pentru pardoseli Thomsit.

Henkel Bautechnik a fost prima companie internationala care a inceput productia proprie de adezivi pentru constructii in Romania, investitiile in aceasta directie fiind de peste 6 milioane de euro pana in prezent.

Strategie pe termen lung

"Deschiderea in Romania a primei fabrici de materiale de constructii marca Ceresit a fost componenta esentiala a strategiei pe termen lung a Grupului Henkel (n.n. - din care face parte) privind extinderea spre tarile din centrul si estul Europei", a afirmat Marius Ivan - director general al Henkel Bautechnik Romania. Henkel Romania, filiala companiei Henkel Central Eastern Europe, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1.890 miliarde lei (50,3 milioane euro) si un profit operational de 124 miliarde lei (3,3 milioane euro). Compania activeaza in sectorul comercializarii de detergenti, cosmetice si adezivi. Pentru 2002, compania a raportat un volum al vanzarilor nete de aproximativ 43 milioane euro. Henkel Central Eastern Europe a inregistrat in 2003 venituri totale de peste un miliard de euro.
( CATALIN BUDESCU )

×
Subiecte în articol: economic