x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CFR Călători se jură: fără probleme

CFR Călători se jură: fără probleme

de Valentin Gros    |    10 Iun 2019   •   11:02
CFR Călători se jură: fără probleme
Sursa foto: Victor Stroe

CFR Călători se află la capătul pregătirilor pentru vara 2019, procesul de revizie la toate garniturile de tren şi locomotivele din parcul companiei îndreptându-se spre finalizare.

 

"Pregătirea de sezon estival a început de mai bine de circa 40 de zile", a declarat directorul de comunicare al companiei, Adrian Vlaicu.

El a adăugat că "au fost revizuite instalaţiile de aer condiţionat, instalaţiile de climatizare, tot ce ţine de confortul, siguranţa şi securitatea călătorilor", precum şi locomotivele, astfel încât "riscurile de a avea defecte şi probleme şi situaţii neprevăzute să fie cât mai mic". 

Operatorul feroviar naţional urmează să anunţe detaliat cum se va putea ajunge, cu trenul, din orice punct al ţării pe staţiunile litoralului. "S-a căutat ca marea majoritate a conexiunilor din ţară, dar şi din Bucureşti, să ajungă cât mai departe, respectiv în staţia Mangalia", a precizat Vlaicu.

Tronsonul de cale ferată Constanţa – Mangalia (circa 45 km) este suprasolicitat în perioada de vară.

Toate trenurile InterRegio care leagă Capitala de litoral şi de munte, respectiv Bucureşti - Constanţa şi Bucureşti - Braşov, sunt dotate cu aer condiţionat.

 

"Pe relaţia Constanţa - Mangalia, în perioada de sezon estival, au fost asigurate locomotive Diesel de puteri sporite, astfel încât climatizarea vagoanelor să funcţioneze chiar şi pe această distanţă" Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători.

Avem promisiunea că nu vom mai suferi de cald în trenuri

×