x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CJ Braşov a lansat licitaţia pentru realizarea proiectului pistei viitorului aeroport Braşov-Ghimbav, din nou

CJ Braşov a lansat licitaţia pentru realizarea proiectului pistei viitorului aeroport Braşov-Ghimbav, din nou

02 Mar 2017   •   14:04
CJ Braşov a lansat licitaţia pentru realizarea proiectului pistei viitorului aeroport Braşov-Ghimbav, din nou
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţionarea proiectului tehnic pentru calea derulare, a anunţat joi preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. 

Acesta a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav nu a fost abandonat, iar autorităţile locale vor face tot ce este posibil ca această investiţie extrem de importantă pentru municipiu să se realizeze. 

"Ceea ce trebuie să ştie braşovenii este că suntem preocupaţi şi ne dorim ca acest aeroport să devină operaţional cât se poate de repede. După cum se ştie, nu se mai merge instinctual, suntem obligaţi să respectăm tot parcursul conform legislaţiei în vigoare. Consiliul Judeţean a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea Proiectului tehnic pentru calea de rulare, platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare. Valoarea estimată este de 856.473 de lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 24 aprilie 2017", a precizat sursa citată. 

Veştea a adăugat că, în bugetul Consiliului Judeţean pentru 2017, va fi alocată suma de 10 milioane de euro exclusiv pentru lucrările la aeroport, sumă care poate fi rectificată în cazul în care va fi necesar. În conformitate cu studiul de fundamentare, obligatoriu potrivit legii, se va vedea care este modul în care aeroportul va putea fi finalizat, respectiv prin parteneriat public privat, concesiune sau prin asocierea mai multor administraţii publice locale. 

"În urma acestui studiu de fundamentare, noi putem lua o decizie. Am toată convingerea că, în cazul în care se consideră că trebuie să continuăm noi să facem lucrările şi nu va reieşi din studiul de fundamentare că trebuie să concesionăm proiectul, vom începe cu căile de rulare. De asemenea, în funcţie de acest studiu, vom avea discuţii în ceea ce priveşte un parteneriat cu Primăria Braşov şi cu judeţul Covasna. Eu aş vrea ca şi mâine să continuăm lucrările la aeroport, dar trebuie să respectăm legislaţia în vigoare", a afirmat preşedintele CJ Braşov. 

În prezent, la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav a fost finalizată pista în lungime de 2850 de metri cu o lăţime de 45 de metri, inaugurată în toamna anului 2014, care, potrivit lui Veştea, se află în condiţii bune. Potrivit documentaţiei aferente proiectului, mai trebuie realizate următoarele obiective: terminal pasageri (3600mp), clădire energetică, remiza PSI, posturi control acces, turn de control, parcare auto şi drum acces terminal, drum tehnologic perimetral şi accese la echipamentele de radionavigaţie, staţie epurare, gospodărie de apă, reţele interioare în aeroport, staţie epurare monobloc, deviere canal colector Beselcin, platformă parcare aeronave, balizaj construcţii şi instalaţii, canalizare pluvială pe pista de decolare-aterizare şi amenajări de protecţie la acostamente conform normelor EASA, amenajare bandă pistă conform normelor EASA, platforme antisuflu, post trafo turn de control, împrejmuiri şi porţi. 

Valoarea investiţiei este, cu tot cu TVA, 57.505.600 de euro.

AGERPRES

×