x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CNADNR va efectua mâine un recensământ de trafic pe toată reţeaua de drumuri

CNADNR va efectua mâine un recensământ de trafic pe toată reţeaua de drumuri

17 Aug 2010   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) apelează la această măsură pentru a determina curenţii de trafic în vederea orientării investiţiilor, alocării bugetelor şi ajustării strategiilor de dezvoltare, potrivit Mediafax.
Echipe de recenzori şi agenţi de circulaţie vor opri şoferii pe o bandă de rezervă în intervalele orare 8:00-12:00 şi 14:00-18:00 pentru a le adresa un set de întrebări, a anunţat marţi CNADNR.
Întrebările vor viza originea plecării în cursă, destinaţia acesteia, scopul călătoriei, numărul de pasageri, iar pentru vehicule de marfă, tipul bunurilor transportate.
Numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de înmatriculare şi identificare nu vor fi înregistrate sau menţionate în formularele de studiu.
"Echipele de recenzori sunt astfel dimensionate încât să fie evitate strangularea circulaţiei, formarea şirurilor sau întârzierea în trafic. Este posibil ca în perioadele cu trafic intens, peste vârfurile prognozate, să poată apărea întârzieri", se arată într-un comunicat al companiei.
Studiul face parte dintr-o acţiune ce se desfăşoară la nivel european şi permite elaborarea strategiilor şi politicilor locale de dezvoltare a reţelei rutiere, planificarea şi proiectarea investiţiilor, lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei, stabilirea şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră şi elaborarea de statistici cu caracter naţional şi internaţional în legătură cu evoluţia şi distribuţia traficului pe reţeaua rutieră.

×
Subiecte în articol: economic