x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Combinatul ArcelorMittal a încheiat anul 2010 cu pierderi

Combinatul ArcelorMittal a încheiat anul 2010 cu pierderi

de Petrişor Munteanu    |    23 Feb 2011   •   14:48

Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi a încheiat anul 2010 cu pierderi de 10 milioane de euro. Explicaţia a fost dată de directorul general al combinatului, Thierry Le Gall. “Anul 2009 a fost mult mai rău decât 2010, a fost în zona a minus 200 milioane euro. Nu vreau să dau o previziune financiară pe 2011 pentru un singur motiv că suntem firmă listată la bursă şi nu putem anunţa previziuni finaciare fără o comunicare la nivelul Grupului ArcelorMittal.

Rezultatele financiare vor fi date de către Grup, inclusiv pentru Galaţi, dar nu putem anunţa o proiecţie pe 2011. Plata cash a investiţiilor în 2010 a fost undeva la nivelul de 50 milioane euro şi planul pentru acest an este undeva la 60 milioane investiţii, de exemplu să facem plăţile pentru repornirea Furnalului 5”, a precizat directorul general al ArcelorMittal Galaţi. Pe de altă parte, administraţia combinatului gălăţean este ameninţatăăde sindicalişti cu declanşarea grevei generale, grevă determinată de nemulţumirile salariale. După două luni de negocieri salariale şi alte două runde de conciliere, în cadrul conflictului de interese declanşat de sindicate şi mediat de ITM Galaţi, discuţiile dintre administraţia ArcelorMittal şi sindicatele din cadrul FSS Metarom au eşuat.

Liderii sindicali cer o creştere a fondului de salarii cu 18%, dar administraţia combinatului a avansat o creşte de doar 8%. Thierry Le Gall susţine că din punctul de vedere al administraţiei combinatului disuţiile pe marginea creşterilor salariale sunt închise.

×