x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Companiile energetice, amânată o săptămână

Companiile energetice, amânată o săptămână

06 Ian 2010   •   00:00

Guvernul a decis să amâne cu o săptămână avizarea celor două companii naţionale în sectorul energetic, după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat Ministerului Economiei să opereze o serie de modificări de natură juridică în actul normativ care înfiinţează cele două entităţi.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, declara în faţa Comisiilor de Industrii reunite ale Parlamentului că Executivul va aproba actul normativ, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Videanu a completat că speră ca în şase luni cele două societăţi să fie funcţionale.
Astfel, Electra va fi formată din  fuziunea Societătea Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) Nuclearelectrica şi Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova). Tot în aceasta va face parte şi o bucată din Hidroelectrica, respectiv sucursalele hidro din Vâlcea, Sibiu şi Slatina.

Energetica va fi formată din Compania Naţioanală a Huilei Petrosani (CNH), Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva şi CET Paroseni, plu restul de Hidroelectrica.

Autorităţile române sunt în discuţii cu Comisia Europeană pentru ştergerea datoriilor istorice ale  CNH către buget. Acestea se ridică la 2,9 miliarde de lei din care 2 miliarde de lei reprezintă penalităţile.

×
Subiecte în articol: redactie