Agentia Nationala pentru Locuinte ar trebui sa devina "o institutie specializata din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Locuintei, avand drept principal obiectiv stabilirea unui cadru de dezvoltare a ansamblurilor rezidentiale din Romania in functie de necesitatile, infrastructura si specificurile regionale", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
ADRIAN N. IONESCU
ANL ar urma sa se transforme intr-o autoritate publica (Agentia Nationala pentru Coordonare Locativa), care, prin strategiile si rapoartele sale, sa fie "o interfata intre intentiile guvernantilor si asteptarile oamenilor de afaceri din domeniul constructiilor rezidentiale", comportandu-se ca un "competitor loial⦠util pe segmentul de piata al locuintelor sociale", se spune in comunicat.
ACUZATIE. Reprezentantii AOAR acuza "politica de implicare a statului ca agent economic si concurent neloial al sectorului privat" in domeniu, "prin faptul ca ANL obtine avantaje competitive obtinute fara contravaloare (terenuri, utilitati, rambursarea TVA)".
REACTIA ANL
Transformarea ANL intr-o agentie de coordonare locativa "este o varianta binevenita care poate fi luata in consideratie, criza de locuinte fiind atat de mare incat oricati actori ar fi pe aceasta piata nu ar fi prea multi", a raspuns Corneliu Popescu, directorul ANL, la propunerea AOAR. "Pe de alta parte, noi am invitat societatile care dezvolta proiecte imobiliare sa intre in parteneriat cu ANL, dar nu au fost multumiti de profitul obtinut", a adaugat Corneliu Popescu.Citește pe Antena3.ro