x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Construcţiile ilegale de pe plajă vor fi demolate

Construcţiile ilegale de pe plajă vor fi demolate

31 Mar 2010   •   00:00

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a început procedurile de identificare şi demolare a construcţiilor ilegale de pe plajele litoralului, până în prezent primind somaţii pentru dezafectare proprietarii a 16 amplasamente neautorizate.

'Cele mai multe construcţii extinse ilegal pe plajă sunt în staţiunea Mamaia, unde au fost identificate 12 amplasamente neconforme cu autorizaţiile de construcţie. De asemenea, construcţii ilegale au mai fost identificate în staţiunea Costineşti - câte două, şi la 2 Mai şi Vama Veche - câte una', a spus Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Proprietarii acestor amplasamente au primit notificări din partea ABADL să dezafecteze partea de construcţie care ocupă ilegal suprafaţa de plajă, în termen de 48 de ore, iar în cazul neconformării, noi, în calitate de administrator legal al plajei, vom solicita autorităţilor publice locale să demoleze construcţiile ilegale, în conformitate cu legea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vizitat, vineri, 26 martie, staţiunea Costineşti pentru a verifica dacă sunt respectate normele de disciplină în construcţii în cazul unor clădiri care se ridică în apropierea plajei.

În cadrul unei întâlniri de lucru organizată la sediul primăriei din localitate, ministrul a declarat că a venit special la Costineşti pentru că a aflat că se fac amenajări fără autorizaţie de construcţie.

'Am oprit, pentru că am aflat că se construieşte peste noapte, fără autorizaţie, în zona BTT. Nu este, desigur, prima dată. Se întâmplă de ani de zile, însă este inadmisibil pentru noi, având în vedere că suntem în plină campanie în care încercăm să oprim acest comportament ilegal al celor care îşi ridică peste noapte terase şi băruleţe. Înţeleg că aici, la Costineşti, se face chiar acum o platformă, vor să facă un chioşc de vară. Cert este că se construieşte fără acordul proprietarului, care este BTT-ul, fără nicio autorizaţie de la Primărie şi asta nu este singura situaţie constatată. Mergem să vedem şi celelalte construcţii ilegale a căror situaţie este mai gravă, sunt mai vechi, iar soluţia pe care am decis-o cu autorităţile publice locale este calea legală: somaţie şi desfiinţarea lucrărilor', a precizat Elena Udrea.

Elena Udrea a menţionat că din discuţiile pe care le-a avut cu primarul a rezultat că foarte multe dintre ilegalităţile care s-au făcut în ceea ce priveşte construcţiile sunt urmare a influenţei pe care proprietarii, de cele mai multe ori venind din afara Costineştiului, o au fie la Bucureşti, fie la Constanţa, fie în altă parte.


×
Subiecte în articol: redactie