x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum puteţi dona bani pentru criză

Cum puteţi dona bani pentru criză

de Daniela Ivan    |    15 Iun 2010   •   00:00

Ordinul Ministrului de Finanţe, publicat azi în Monitorul Oficial nr 395/15.06.2010 , arată cum pot firmele sau persoanele fizice să doneze statului bani pentru criză.



Donatorii pot alege să rămână anonimi sau să nu. Tabelul persoanelorcare nu doresc să fie anonime va fi publicat lunar, până în data de 10 a lunii următoare pe site-ul Ministerului de Finanţe. Banii pot fi viraţi în numerar sau prin virament, se mai precizează în Ordinul Finanţelor. Aceste sume donate vor constitui venituri la bugetul de stat.


Pe de altă parte, angajaţii pot să facă donaţii cu ajutorul angajatorilor, în limita maximă a sumelor datorate de angajator acestora, pe baza dispoziţiei scrise a donatorilor în care vor preciza cuantumul sumelor care se donează, precum şi dacă doresc ca informaţiile privind identitatea şi sumele donate să fie făcute publice, se mai spune in documentul emis de Finanţe. Acest cont va fi folosit doar de autorităţile publice care îşi vor dona salariile în semn de solidaritate şi de angajaţii unor companii de stat.




×
Subiecte în articol: redactie