x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie „Curăţenie” la SNR: 450 de concediaţi

„Curăţenie” la SNR: 450 de concediaţi

de Alexandru Radescu    |    05 Iul 2011   •   21:00
„Curăţenie” la SNR: 450 de concediaţi

Cam anul trecut pe vremea asta, fostul ministru al Comunicatiilor, Ga­briel Sandu, lua decizia de a publica pe site-ul institutiei tabele cu salarii­le de la unitati din subordinea MCSI, precum si de la cele la care Ministe­rul este actionar majoritar. La 'capitolul' Radiocom, de exemplu, au iesit in evidenta salarii precum cel de specialist in relatii publice (10.913 lei, net), de bucatar (2.900 de lei), de la­ca­tus mecanic (peste 3.000 lei), unii di­rectori castigand si peste 13.000 lei. In conditiile in care Societatea Na­tionala de Radiocomunicatii in­che­iase anul 2008 cu pierderi de 97,8 mi­lioane de lei, la afaceri de 316,2 mi­lioane de lei. Vremurile se schimba ra­dical pentru multi dintre angajatii SNR intrucat actualul ministrul de la Comunicatii, Valerian Vreme, a anuntat ieri ca restructurarile vor vi­za 450 de angajati ai companiei. In pre­zent, Radiocom are 1.950 de an­ga­jati, potrivit ministrului.

O alta institutie din subordinea MCSI, vizata de restructurari de per­so­nal, este Posta Romana, de unde 2.000 de angajati vor fi concediati din 34.000 in prezent.

'In ceea ce priveste Posta Ro­ma­na procesul a demarat in aceasta sap­ta­mana. Avizele sunt luate si vom asista in urmatoarele doua luni la un pro­ces accelerat de restructurare', a pre­cizat ieri Vreme, intr-o conferinta de presa. Pe 17 iunie, ministrul Co­mu­nicatiilor anunta ca la Posta Ro­ma­na va avea loc una dintre cele mai mari restructurari din istoria operatorului, atat din punct de vedere functional, cat si structural, fara sa pre­cizeze insa cifre cu privire la nu­ma­­rul salariatilor care vor fi afectati de 'reforma'. La sfarsitul lunii mai, di­rectorul general al CNPR Daniel Nea­goe declara ca 2.000 de angajati ai Postei Romane vor fi concediati, apro­ximativ 6% din total. Ulterior, Nea­goe a precizat ca fiecare salariat al Postei isi va lua doua zile de concediu fara plata in fiecare luna, pana la finele anului, prin rotatie.

Pe de alta parte, nu vor fi facute concedieri la noua structura cu nume pompos: 'Centru de excelenta IT pentru Guvern'. Pentru aceasta entitate vor fi comasate Centrul National de Management al Sistemelor Informatice, Centrul National Romania Digitala si Centrul de Supercom­puting.

'Vom face o comasare intr-un centru de excelenta IT pentru Gu­vern, in care sa fie dezvoltate solutii in­­formatice care sa opereze principa­le­le platforme de e-guvernare. Acest cen­tru va deveni un instrument de con­sultanta pentru alte institutii ale sta­tului in proiecte de dezvoltare a sis­temelor informatice', a mai spus ministrul.

×
Subiecte în articol: economia