x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacia opreşte activitatea

Dacia opreşte activitatea

13 Apr 2011   •   18:51

Automobile Dacia va opri activitatea de montaj şi caroserie la uzina de la Mioveni în perioada 22 aprilie-2 mai, din cauza unor probleme financiare pe care le au furnizorii constructorului, a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault în România. „Va înceta doar activitatea de montaj şi caroserie, departamentele de mecanică şi logistică urmând să lucreze ca până acum. Disfuncţionalităţile cu livrarea de piese din partea unor furnizori nu au legătură cu situaţia din Japonia. Ele sunt determinate de dificultăţile de natură financiară pe care le au furnizorii. Fluxul de livrări suferă dereglări de mai multe luni. Este vorba despre un tip de motor şi anumite piese de caroserie”, a precizat reprezentantul grupului francez în România.

Încetarea activităţii de montaj va afecta producţia de automobile pe durata menţionată. În prezent, zilnic se realizează 1.377 de automobile. Automobile Dacia are aproximativ 15.000 de angajaţi.

Vânzările Dacia au crescut cu 12% anul trecut, de la 311.426 la 348.723 de autovehicule. În România, Dacia a vândut 36.730 de ve­hi­cule, cu 20% mai puţin faţă de 2009.

×
Subiecte în articol: economia