x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dafora vrea sa se extinda in Kuweit si Libia

Dafora vrea sa se extinda in Kuweit si Libia

13 Noi 2009   •   00:00

Compania Dafora, controlata de omul de afaceri Gheorghe Călburean, vrea sa se extinda in Kuweit si Libia si sa-si reia activitatea in Ucraina si Bulgaria.



„In doua -trei luni sper ca vom fi declarati pre-calificati in Kuweit de catre compania petroliera de stat Kuweit Oil Company (KOC). Pentru a putea participa la licitatii in acest stat e nevoie de aceasta acceptare. Cand firma are de forat, sa zicem 200 de sonde, atunci KOC invita numai firmele pre-calificate. Avantajul e ca acolo contractele sunt semnate pe perioade mari" a declarat Teodor Orzan, directorul directiei de foraj din cadrul Dafora.

In Libia, e dorit lucrul cu un singur contractor, care sa asigure si foraj si legare de conducte, iar Dafora si Condmag sunt pregatite pentru acest lucru, ceea ce reprezinta un avantaj, potrivit reprezentantilor companiilor.

„In Ucraina vom incepe lucrarile in 2010 in primavara cu o companie de gaze" a mai anuntat Orzan, fara a da detalii.
Gheorghe Călburean, care este si directorul general al companiei a completat ca pe partea de constructii, se asteapta sa castige pana la finele acestui an contracte in valoare de 20 de milioane de euro pentru lucrari de apa si canal de la mai multe administratii locale. Pana acum, in acest an, Dafora nu a castigat niciun contract din acest domeniu, au mai anuntat reprezentantii societatii.
De asemenea, Dafora participa la mai multe cereri de oferte derulate de Petrom pentru instalatii mari.

Dafora a obtinut in primele 9 luni un profit de 1,6 milioane de lei la o cifra de afaceri de 116 milioane de lei. Pentru intregul an, este estimat un profit de 5 milioane de lei la o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: redactie