x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vesti bune de la Davos: Perspectivele economiei mondiale s-au ameliorat

Vesti bune de la Davos: Perspectivele economiei mondiale s-au ameliorat

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2023   •   10:30
Vesti bune de la Davos: Perspectivele economiei mondiale s-au ameliorat
Sursa foto: Hepta

Perspectivele economiei mondiale s-au ameliorat,, este concluzia exprimată la Forumul Economic de la Davos de mai mulți înalți oficiali din domeniu, scrie Reuters.

Șefa FMI, Kristalina Georgieva, spune lucru se datorează avansului Chinei al cărei PIB se estimează că va crește cu 4,4% în acest an. 
Cu toate acestea, nu va fi o îmbunătățire semnificativă a economiei mondiale, care se va majora cu 2,7% în 2023. 

De asemenea, războiul din Ucraina va reprezenta în continuare "un risc extraordinar" pentru încrederea în economie, în special în Europa.

Kristalina Georgieva, Christine Lagarde, șefa BCE, Haruhiko Kuroda, guvernatorul băncii centrale a Japoniei, Bruno le Maire, ministrul de Finanțe al Franței au analizat politicile necesare pentru creșterea economiei globale. 

De asemenea, Giorgieva a ținut să precizeze că nu este nici optimistă, nici pesimistă cu privire la evoluia inflației, care acum se află în ușoară scădere, și a crizei lanțurilor de aprovizionare. 

Totodată, Lagarde a spus că inflația se află în continuare la cote ridicate dar există unele îmbunătățiri iar situația "nu este atât de rea precum se estima", iar economia Chinei ar putea crește cu 5,5%. Cu privire la creștere în continuare a ratelor dobânzilor, ea a spus că menținerea acestora este "mantra" politicii monetare a BCE.

Kuroda și-a exprimat și el optimistul moderat cu privire la economia Japoniei care se estimează că va crește cu până la 2% în următorii 2 ani. 


Le Maire a vorbit însă  depsre eforturile împotriva schimbărilor climatice şi decarbonizare și despre finanțarea în continuare a războiului din Ucraina. 

 

×