x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Doar 6 zile pentru fisele fiscale

Doar 6 zile pentru fisele fiscale

10 Mai 2004   •   00:00

Populatia mai are la dispozitie sase zile in care poate depune declaratiile fiscale, pentru veniturile realizate in 2003. Intarziatii vor plati o amenda de 100.000 de lei (pentru depasiri de pana la 30 de zile) si 500.000 de lei pentru intarzieri mai mari de o luna.

DANIELA IVAN
Data de 15 mai (data postei) este termenul-limita in care puteti depune declaratiile de venit global fara sa fiti penalizati, informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Plicul se transmite gratuit prin posta

Pentru evitarea aglomeratiei de la administratiile financiare, reprezentantii ANAF va recomanda sa trimiteti prin posta plicul cu declaratii, desi puteti sa-l duceti si personal la Administratia Fiscala la care sunteti arondati. Insa daca aveti toate documentele necesare nu prea are rost sa va pierdeti vremea la cozile de la Fisc, deoarece costul trimiterii este gratuit. Daca nu ati primit plicul de la Finante, atunci va puteti face rost de formularul de declaratie de venit fie tragand la xerox modelul de la un prieten, fie de pe site-ul Ministerului de Finante (www.mfinante.ro).

Cine depune declaratia…

Aproape toti contribuabilii trebuie sa depuna declaratii fiscale. Conform informatiilor furnizate de ANAF, au obligatia sa completeze si sa depuna declaratiile de venit global persoanele fizice romane care realizeaza din Romania sau din strainatate venituri din salarii, profesii liberale, comerciale, din drepturi de proprietate intelectuala, din inchirieri de locuinte sau alte bunuri, precum si venituri din arendarea bunurilor agricole. Cei care obtin venituri numai din salarii sau conventii civile de prestari de servicii nu trebuie sa completeze si sa introduca in plic decat declaratia si fisele fiscale (cate una de la fiecare loc de munca) pe care le-au luat de la firmele unde sunt angajati. In plus, daca ati obtinut bani din inchirieri de bunuri, activitati independente, venituri din strainatate trebuie sa mai depuneti o declaratie speciala. Modelul de formular depinde de tipul activitatii ce este impozitata si il puteti gasi (daca nu este inclus in plic) fie de pe Internet (www.mfinante.ro), fie de la orice administratie financiara.
×
Subiecte în articol: economic