x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dragnea: “Derbedeii securişti” blochează autostrăzile

Dragnea: “Derbedeii securişti” blochează autostrăzile

de Valentin Gros    |    04 Mar 2019   •   11:13
Dragnea: “Derbedeii securişti” blochează autostrăzile
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a dat asigurări că mai multe drumuri expres vor fi realizate şi a afirmat că unele autostrăzi ar putea fi construite în regie proprie de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în contextul în care unele persoane din ministere pun piedici.

 

 “Se va face drumul expres Târgu Jiu- Craiova, se va face drumul expres Craiova -Piteşti, se va face drumul expres până la Reşiţa”, a declarat Dragnea duminică, la Târgu Jiu, în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Gorj.

“Le putem face. Mai sunt câţiva, şi sper ca ministrul Cuc să audă şi să înţeleagă, mai sunt câţiva derbedei securişti în unele ministere care blochează”, a adăugat şeful Camerei Deputaţilor.

El spune că “România are bani”, dar “ne uităm cum stăm cu banii în mână şi nu putem să facem lucrările pe care le-am hotărât”.

Liderul PSD consideră că există probleme care provin din interiorul instituţiilor

“Numai invenţii, numai piedici de la instituţii româneşti. Avem curaj, ne dorim ca ţara asta să se dezvolte? Atunci să nu mai stăm să dormim, să nu mai stăm să ne împiedicăm, să nu mai stăm după cei care nu vor să facă”, a menţionat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să discute cu reprezentanţii CNAIR şi “să se gândească în mod serios în ce măsură și cât de repede poate compania națională de drumuri să înceapă să lucreze în regie proprie, inclusiv autostrăzi”.

În opinia lui Dragnea, “de prea mulți ani companiile mari încasează foarte mulți bani pe claim-uri” (pe proiecte care nu sunt duse la bun sfârşit), iar “kilometrii de autostradă sunt mai puțini decât banii alocați”.

Învestit pentru a doua oară în funcţia de ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a promis că până la sfârşitul anului 2019 vor fi gata 180 de kilometri noi de autostradă. El a mai deţinut acest post în perioada ianuarie – octombrie 2017.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Răzvan Cuc, după ce a refuzat propunerea iniţială a coaliţiei de guvernământ, Lia Olguţa Vasilescu.

“Toate minciunile, tot scandalul, tot circul pe care îl fac indivizii aceştia are ca scop ca oamenii să nu vadă ce am făcut, ca oamenii să nu simtă ce am făcut şi doar să li se spună că este rău ce am făcut. Să ne spună un singur rău făcut de noi şi un singur lucru bun făcut de ei” – Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

 

×