Ca urmare a apariţiei articolului cu titlul “Blocuri de 17 etaje în Băneasa”, vă transmitem următoarele:
Din dorinţa de a informa corect cititiorii cotidianului dumneavoastră vă atragem atenţia asupra faptului că prin PUZ-ul despre care este vorba în articol, nivelul maxim de înălţime aprobat în luna februarie de Comisia de Urbanism este de 12 etaje, şi nu de 17 etaje, aşa cum s-a afirmat în articol.
Acest PUZ a mai obţinut un Aviz de Urbanism în luna aprilie 2007, dar motivul pentru care este denumit PUZ modificator se datorează schimbării suprafeţei studiate, nicidecum regimul de înălţime, aşa cum eronat se afirmă în articol. În forma veche de PUZ, regimul de înălţime era de max. 66 m, adică maximum 20 etaje, de unde rezultă că prin PUZ-ul propus se reduce regimul de înălţime.
O altă afirmaţie eronată este aceea care susţine că în proiectul Greenfield se va construi pe spaţiul verde, fapt neconform cu realitatea şi infirmat de proiect, care dispune de peste 20% din suprafaţă cu destinaţie de spaţii verzi. Aşa cum spune şi numele, proiectul Greenfield încurajează conservarea spaţiului verde.
Procedura de obţinere a Avizului de mediu a durat 6 luni, întocmindu-se un Raport de mediu, elaborat în conformitate cu cerinţele HG nr. 1076/08.07.2004. Pe perioada derulării procedurii obţinerii avizului de mediu au avut loc 5 întîlniri cu instituţiile abilitate (Primăria Municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională de Protecţia Mediului, Apele Române, Direcţia Silvică, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Bucureşti, Electrica, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor). Au fost luate în considerare recomandările reprezentanţilor acestor instituţii, printre care şi cele ale dlui Nicolae Rădulescu Dobrogea, preşedintele Fundaţiei ONG Eco-Civica, care a fost invitat la toate întîlnirile ce au avut loc în perioada obţinerii acordului de mediu şi a participat la mai multe dintre acestea.
SC IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA