x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

27 Mar 2004   •   00:00
Consiliul Concurentei vs cartelurile economice

Plenul Consiliului Concurentei a aprobat proiectul de instructiuni privind conditiile si criteriile de aplicare a unei politici de clementa pentru agentii economici implicati in intelegeri ilegale. Conditia pusa este ca acestia sa fie dispusi sa renunte la practicile respective si sa coopereze cu autoritatea de concurenta in descoperirea unui cartel (un grup de firme cu interese comune si intelegeri prealabile). Prevederile acestor instructiuni prevad acordarea imunitatii la amenda, cat si reducerea cuantumului valorii acesteia. (Catalin Budescu)

Petrom se imprumuta 60 de milioane euro

SNP Petrom negociaza cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un credit in valoare de 60 de milioane de euro, a declarat Gheorghe Constantinescu, directorul general al societatii. El a adaugat ca acest credit este necesar pentru finantarea operatiunilor din Kazahstan. Petrom detine in Kazahstan licente pentru zacamintele Tasbulat, Turkemenoy si Aktas prin intermediul firmei Tasbulat Oil Corporation. In perioada 2000-2002, investitiile realizate pentru exploatarea acestora s-au ridicat la peste 35 de milioane de dolari.

Unita e curata

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a finalizat controlul la Unita Timisoara, fara sa identifice incalcari ale prevederilor legale din domeniul asigurarilor sau ale altor acte normative, se arata intr-un comunicat al institutiei. Verificarea a vizat contractele, evidentele contabile si hotararile actionarilor si ale consiliului de administratie, precum si documentele justificative care au stat la baza acestora din perioada 2000-2002. Procedura de divizare a societatii de asigurare prin transferul partial de active catre Unita Turism a respectat legislatia in vigoare la vremea respectiva.

Se incheie campania agricola

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioada, campania agricola de primavara din acest an a fost „favorizata" fata de anii trecuti si s-ar putea incheia in urmatoarele doua saptamani, a declarat ieri Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii. Pana acum s-au realizat deja 85% din araturi, fiind pregatita pentru insamantari o suprafata de 6.363.000 hectare, dintre care 3.685.000 cu cereale, 1.362.000 plante tehnice, 50.000 leguminoase, 83.000 cartofi, 493.000 hectare pentru culturi furajere si 253.000 hectare alte culturi. De asemenea, sunt asigurate conditiile necesare (tractoare, utilaje agricole, seminte, motorina) pentru lucrarile agricole, in aceste conditii fiind nevoie doar de buna organizare in fiecare judet.

×
Subiecte în articol: economic