x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

26 Mar 2004   •   00:00
Sectorul IT, in crestere

Dintre cele aproximativ 6.500 de companii din domeniul IT inregistrate in Romănia, mai mult de 100 au raportat in 2002 o cifra de afaceri de peste un milion de dolari, fata de numai 80 cu un an in urma, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. „Acest sector economic a intrat mai mult in atentia comunitatii internationale. Speram ca in anii urmatori acest domeniu sa contrazica prognozele de crestere, surprinzand prin valori mult mai mari", a declarat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica.

Actiunea PNA, declansata din motive politice

Decizia Parchetului National Anticoruptie (PNA) de a incepe o verificare privind privatizarea rafinariei Petromidia „pare a fi declansata mai mult din motive politice si probabil din dorinta unei recent restructurate parti a Guvernului de a denigra Grupul Rompetrol", se arata intr-un comunicat al Rompetrol. Oficialii grupului reclama faptul ca au aflat de existenta unui dosar penal prin intermediul unui comunicat de presa, si nu printr-o notificare oficiala. Totusi ei spera ca o investigatie transparenta va dovedi corectitudinea de care a dat dovada Rompetrol.

Exporturi mai multe

Exporturile romanesti au crescut cu 22,7% in luna februarie fata de ianuarie, pana la 1,5 miliarde euro, in timp ce cresterea importurilor s-a redus cu 15%, pana la 1,77 miliarde euro, conform datelor Ministerului Economiei si Comertului. Totusi, deficitul balantei comerciale s-a situat la 593,2 milioane euro, cu doar 45 de milioane euro mai mic decat in ianuarie. Cele mai vandute marfuri au fost ingrasamintele chimice, materialele plastice si produsele din cauciuc, articolele de imbracaminte, produsele siderurgice si din aluminiu. In primele doua luni ale anului 2004 exporturile au crescut cu 11,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic