x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

25 Mar 2004   •   00:00
Microsoft a fost pus la colt de UE

Uniunea Europeana a gasit compania Microsoft vinovata de incalcarea legilor antitrust, amendand-o cu o jumatate de milion de euro (618 milioane de dolari). Comisarii europeni au ordonat companiei americane sa ia masuri imediate pentru a nu-si mai strivi rivalii in domeniul productiei de software. In mai putin de 90 de zile, Windows Media Player nu va mai trebui vandut o data cu sistemul de operare. (Cristian Ionita)

Managerii bulgari se tem de faliment

Aproximativ 75% dintre managerii diferitelor companii bulgare se tem ca firmele lor ar putea suferi pierderi economice o data cu integrarea in Uniunea Europeana, in 2007. Camera de Comert din Bulgaria a atras atentia ca o treime dintre IMM-urile bulgare sunt in pericol sa intre in faliment dupa integrare, deoarece produsele lor nu sunt certificate pentru a intra pe piata europeana. (Iohanna Onaca)

Porci ieftini din Ungaria

Livrarile pe piata romăneasca de carne de porc si porci vii originare din Ungaria au crescut incurajate de subventia acordata de statul ungar pentru exportul acestor marfuri. Astfel, in cursul lunii ianuarie, au fost importate din Ungaria 129 tone carne de porc si 540 tone porci vii, iar in intervalul 1 februarie - 17 martie importul de carcasa de porc a fost de 1993 tone si 1.120 tone de porci vii. Pretul mediul de import s-a situat la 1.480 dolari/tona, ceea ce inseamna circa 48.000 lei/kg, iar la porcii vii, pretul mediu s-a situat la nivel de 1.114 dolari/tona, respectiv 36.200 lei/kg. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic