x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

04 Mar 2004   •   00:00
Efectul de sera, 150 de miliarde $

Nivelul costurilor economice determinate de fenomenul incalzirii globale a climei s-ar putea dubla, in urmatorii zece ani, la 150 de miliarde de dolari pe an. Acest fapt ar putea atrage in cazul companiilor de asigurari cereri de despagubiri cu o valoare de 30-40 miliarde de dolari, adica echivalentul unui atac terorist pe masura celui de la World Trade Center in fiecare an.

Salariatii cumpara 8% din actiuni

Salariatii SNP Petrom vor avea posibilitatea sa cumpere cel mult 8% din actiunile companiei, la acelasi pret cu care vor fi vandute catre un investitor strategic, potrivit anuntului de convocare a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA). Cota procentuala care va fi achizitionata de salariati si momentele la care va avea loc preluarea actiunilor vor fi stabilite de Guvern.

ANRC impune reducerea tarifelor

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a decis ieri mentinerea tarifelor maximale de terminare a apelurilor in retelele operatorilor de telefonie mobila Orange Romania si Mobifon. ANRC a propus impunerea unui tarif maxim de 10 centi pe minut pentru apelurile terminate in retelele celor doi operatori.

×
Subiecte în articol: economic