x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emil Boc: Datoriile fostului Guvern sunt aproape achitate

Emil Boc: Datoriile fostului Guvern sunt aproape achitate

22 Mar 2009   •   00:00

Ministerul Finanţelor Publice a achitat aproape un miliard de euro în contul facturilor emise şi neachitate de fostul guvern, către diverşi agenţi economici, a declarat astăzi, la Palatul Victoria, premierul Emil Boc. Acesta a precizat că 93 la sută din datoriile fostului cabinet sunt achitate şi că banii au plecat de la MFP către ministere şi de la ministere către ordonatorii secundari de credite.



Primul ministru le-a cerut prefecţilor ca până vineri, la ora 12.00, să trimită Ministerului Administraţiei şi Internelor  o situaţie exactă cu modul în care au fost decontate facturile către firme de către ordonatorii secundari şi terţiari. "Din nefericire avem semnale că banii stau încă blocaţi în pixurile ordonatorilor terţiari de credite", a spus şeful Executivului, citat de Agerpres. Boc a avertizat că, spre exemplu, inspectorii şcolari care nu vor plăti aceste sume către firmele care au de încasat restanţe vor fi demişi, pentru că nu au respectat obligaţia legală de a face transferul banilor.

Premierul le-a solicitat prefecţilor să urmărească în mod special cum au fost decontate facturile restante pentru structurile teritoriale ale Ministerului Transporturilor - pentru care MFP a trimis banii care acoperă 99 la sută din datorii, Ministerul Educaţiei - 100 la sută, Casa de Sănătate - 80 la sută, Ministerul Sănătăţii - 80 la sută, Ministerul Agriculturii - 81 la sută, MAI - 100 la sută, MFP - 100 la sută, Ministerul Mediului - 97 la sută, Ministerul Culturii - 100 la sută, Ministerul IMM-urilor - 100 la sută, Ministerul Comunicaţiilor - 95 la sută, Ministerul Public - 100 la sută, Ministerul Dezvoltării Regionale - 88 la sută.

×
Subiecte în articol: economic sută ministerul