x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ești APICULTOR? Află până la ce dată și în ce condiții poți depune CERERILE PENTRU SPRIJIN FINANCIAR

Ești APICULTOR? Află până la ce dată și în ce condiții poți depune CERERILE PENTRU SPRIJIN FINANCIAR

17 Iul 2015   •   14:10
Ești APICULTOR? Află până la ce dată și în ce condiții poți depune CERERILE PENTRU SPRIJIN FINANCIAR

 Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Programului Naţional Apicol (PNA) pentru perioada 2014 – 2016, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar. Pentru a benefica de sprijinul financiar cuvenit pentru acest an, apicultorii trebuie să depună la APIA cererile şi documentaţiile de însoţire până la data de 1 august 2015.

Sprijinul financiar pentru apicultori, alocat din bugetul de stat şi din bugetul Uniunii Europene, prin Programul Naţional Apicol pentru perioada 2014 – 2016, este destinat îndeplinirii următoarele masuri:

1) Asistenţă tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori, respectiv pentru realizarea sistemului informatic necesar identificării stupilor. Se decontează contravaloarea hard-ului şi cea banilor folosiţi pentru achiziţionarea soft-ului, ca părţi ce compun acest sistem informatic.

2) Combaterea varoozei, prin decontarea contravalorii, fără TVA, a achiziţiei de medicamente şi funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa din apicultura conventională şi din apicultura ecologică;
..........................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR.


×