x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie EuroInsol: "Nu exista nicio hotarare prin care Remus Borza sa fi fost obligat la plata a 500.000 Euro catre UZTEL SA"

EuroInsol: "Nu exista nicio hotarare prin care Remus Borza sa fi fost obligat la plata a 500.000 Euro catre UZTEL SA"

14 Feb 2013   •   19:05
EuroInsol: "Nu exista nicio hotarare prin care Remus Borza sa fi fost obligat la plata a 500.000 Euro catre UZTEL SA"

Nu exista nicio hotarare judecatoreasca prin care avocatul Remus Borza sau EURO INSOL sa fie obligat sa restituie vreo suma de bani catre UZTEL SA al carui administrator judiciar este.

Este binecunoscuta practica Asociatiei Uztel de a da comunicate de presa in care denigreaza consortiul de administratori judiciari cu o zi inainte sa se judece o alta cale extraodinara de atac. Maine 14.02.2013 pe rolul Curtii de Apel Craiova se va judeca cererea de revizuire formulata de Asociatia UZTEL impotriva deciziei nr.1339 din 18.12.2012 pronuntata de aceeasi instanta prin care a fost confirmat planul de reorganizare al debitoarei Uztel cu pastrarea conducerii la consortiul de administratori judiciari.

Dintr-o simpla consultare a portalului instantelor de judecata, se poate constata ca in data de 5 februarie 2013, in Dosarul nr. 11393/63/2012, Curtea de Apel Craiova a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare judecatorului sindic si nicidecum nu a anulat vreo hotarare judecatoreasca privind onorariul consortiului si nici nu a dispus restituirea vreunor sume incasate cu titlu de onorariu.

Onorariul administratorilor judiciari este confirmat in mod definitiv si irevocabil prin Incheierea din data de 30 iunie 2011 pronuntata de Tribunalul Prahova in Dosarul 4732/105/2010 in baza Hotararii Adunarii Creditorilor din data de 24 mai 2011 prin care a fost desemnat consortiul de administratori judiciari.

Astfel, prin Hotararea Adunarii Creditorilor din data de 24 mai 2011, creditorii debitoarei Uztel SA reprezentand 70,99% din masa credala au decis desemnarea in cauza a celui de al doilea administrator judiciar Euro Insol SPRL. Totodata, cu o majoritate de 77,92% creditorii au decis in cadrul aceleiasi adunari acordarea unui onorariu de 3% din sumele incasate de debitoare consortiului de administratori judiciari.

Judecatorul sindic in Dosarul 4732/105/2010 in mod corect si legal a luat act de Hotararea Adunarii Creditorilor din data de 24 mai 2011 prin Incheierea irevocabila din data de 25 mai 2011 si a confirmat consortiul de administratori judiciari si onorariul acestora prin Incheierea irevocabila din data de 30 iunie 2011. Aceste incheieri sunt in prezent definitive si irevocabile si nu au fost supuse niciunei cai de atac.

Mai mult decat atat, Hotararea Adunarii Creditorilor din data de 24 mai 2011 a fost mentinuta expres si de catre Curtea de Apel Craiova prin Decizia nr. 648 din data de 22 mai 2012.

Ulterior votului asupra planului de reorganizare al debitoarei, onorariul consortiului de administratori judiciari este acela prevazut in Hotararea Adunarii Creditorilor din data de 12 iulie 2012 prin care a fost aprobat planul de reorganizare propus de debitoare prin administrator special cu doua conditii si anume: (1) mentinerea administrarii curente a societatii in sarcina administratorilor judiciari si (2) mentinerea onorariului acordat consortiului prin hotararile adunarii creditorilor anterioare, onorariu care se ridica la 3% din sumele incasate de debitoare.

Hotararea Adunarii Creditorilor din data de 12 iulie 2012 a fost validata de catre instanta de judecata sub toate aspectele, inclusiv in ceea ce priveste onorariul consortiului de administratori judiciari, prin Sentinta civila nr. 1282 din 09.10.2012 prin care a fost confirmat planul de reorganizare propus de debitoare prin administrator special. Sentinta civila nr. 1282 din 09.10.2012 a fost mentinuta de catre Curtea de Apel Craiova prin respingerea in data de 18 decembrie 2012 a recursului formulat de catre Asociatia Uztel impotriva sentintei sus mentionate si care a facut obiectul Dosarului 4732/105/2010/a10. Impotriva deciziei sus mentionate a instantei de recurs, Asociatia Uztel a formulat cerere de revizuire care are primul termen de judecata in data de 14 februarie 2013.

Reamintim ca la data de 6 septembrie 2010 in dosarul 4732/105/2010 aflat pe rolul Tribunalului Prahova s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei privind debitoarea SC UZTEL SA, la cererea actionarilor societatii, pe fondul unei lipse acute de comenzi si de lichiditati. La data deschiderii procedurii in conturile societatii erau 2300 Euro, 1800 USD, 10.000 RON, societatea inregistrand pierderi de peste 3,4 milioane de Euro si salarii neplatite celor 700 de muncitori pe ultimele 5 luni.

UZTEL a incheiat sub conducerea consortiului de administratori judiciari anul 2011 cu un profit de 1,3 milioane Euro si depozite in banci de peste 7 milioane Euro. In anul 2012, UZTEL si-a desfasurat activitatea mai bine de 6 luni sub imperiul unei hotarari de faliment generata de numeroasele contestatii ale actionarilor grupati in jurul lui Dan Radulescu si Trestioreanu Constantin reprezentand doar 30 % din capitalul social al societatii, si care in mod ilegal se erijeaza in actionari majoritari. Cu toate acestea si in 2012 UZTEL a raportat un profit de aproape 1 million Euro, iar daca ar fi exportat in decembrie o comanada in Venezuela, profitul ar fi fost de 2,5 milioane Euro. Din cauza problemelor interne din aceasta tara, UZTEL a oprit la export comenzile lansate de Wood Venezuela.
In prezent, UZTEL SA nu inregistreaza nicio datorie fata de bugete sau furnizori, are lichiditati in conturi de aproape 7 milioane Euro iar din Ianuarie 2013 actiunile UZTEL au fost reluate la tranzactionare pe BVB dupa 33 de luni de suspendare.

Am inteles sa facem aceste precizari abia dupa ce instantele de judecata urmau sa solutioneze irevocabil litigiile deduse judecatii de catre actionari, fara incercari mai mult decat directe si evidente de a pune presiune pe magistratii investiti sa aplice legea, prin intermediul unor site-uri obscure sau a unor ziare cu tiraj confidential si cu concursul unor ziaristi care si-au abandonat demult menirea de promotori ai adevarului si au abdicat de la cele mai elementare norme ale deontologiei profesionale facand din actul de presa un instrument de manipulare, presiune si santaj.

Ne rezervam dreptul de a da in judecata, solicitand daune pentru prejudiciul de imagine cauzat, pe autorii acestui comunicat, acele site-uri si ziare care au preluat si au difuzat comunicatul fara nicio minima verificare si fara a solicita un punct de vedere avocatului Remus Borza sau Euro Insol, administratorul judiciar al UZTEL SA. 

×
Subiecte în articol: Euroinsol remus borza Uztel