x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fără subvenţii din 2011

Fără subvenţii din 2011

06 Ian 2010   •   00:00

Companiile de stat din subordinea ministerului Economiei nu vor mai beneficia de subvenţii din 2011, a declarat Adriean Videanu, ministrul de resort, la audierile Comisiilor de Industrii ale Parlamentului.

Videanu a spus că în acest an vor mai beneficia de subvenţii Compania Naţională a Huilei (CNH) care beneficiază de aceste în baza unei aprobări a Comisiei Europene, Compania Naţională a Uraniului (CNU) şi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN).
În 2009 CNH a primit de la buget 281 de milioane de lei iar CNU de 30,51 milioane de lei. RAAN urma să beneficieze de compensări de datorii în valoare de 193,66 milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea cumulată a datoriilor la buget ale RAAN şi ale Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), principalul său furnizor de cărbune, către care regia are datorii.

Videanu a spus că vrea ca banii economisiţi să fie investiţi în spitale sau infrastructură şi consideră că societăţile de stat nu ar mai trebui să primească bani ci să procure sumele necesare din alte surse.

×
Subiecte în articol: redactie