x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscalitate - Firmele au datorii de 18 miliarde de lei noi

Fiscalitate - Firmele au datorii de 18 miliarde de lei noi

de Daniela Ivan    |    12 Aug 2006   •   00:00

Datoriile firmelor mari la bugetul de stat au crescut cu 8%, iar cel al IMM-urilor cu 22% in trimestrul doi, conform Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Datoriile firmelor mari se ridica la 9,85 miliarde de lei, din care 5,02 miliarde de lei reprezinta sume restante la bugetul general consolidat aflate in procedura de executare silita. Pe site-ul ANAF sunt mentionati 305 contribuabili mari cu obligatii restante la finele celui de-al doilea trimestru.

Contribuabili mici si mijlocii inregistreaza obligatii restante la buget de 8,59 miliarde de lei, cu 22,2% peste nivelul consemnat la sfarsitul primului trimestru. In cazul acestora, din suma de 8,59 miliarde de lei, care reprezinta obligatii restante la bugetul general consolidat, 7,45 miliarde de lei, sunt sume restante aflate in procedura de executare silita.

Defalcat pe bugete, cele mai mari datorii au fost inregistrate la bugetul de stat - 5,1 miliarde de lei, urmate de cele la bugetul asigurarilor sociale - 2,71 miliarde de lei, obligatiile restante la bugetul fondului asigurarilor de sanatate - 0,51 miliarde de lei si cele la bugetul asigurarilor de somaj - 0,25 miliarde de lei. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic miliarde