x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ZF: Ce salariu primeşte un angajat într-un mare lanţ de restaurante fast-food?

ZF: Ce salariu primeşte un angajat într-un mare lanţ de restaurante fast-food?

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2024   •   14:40
ZF: Ce salariu primeşte un angajat într-un mare lanţ de restaurante fast-food?

Lanţul de restaurante fastfood Spartan plăteşte un salariu de 3.500 de lei net unui angajat nou în locaţiile reţelei din Bucureşti, după cum a dezvăluit Gabriel Melniciuc, CEO al Spartan, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Salariile diferă, dar, spre exemplu, în Bucu­reşti acum oferim 3.500 lei net (unui nou angajat pen­tru a-l atrage în reţea – n.red.). Ne-am stabilit niş­te obiective la început de an. Le actualizăm trimes­trial, dar fără oameni bine pregătiţi, nu putem să realizăm nimic“, a pre­cizat Gabriel Melniciuc.

Lanţul de restaurante fast-food Spartan a ajuns la 75 de unităţi în ţară, dintre care 38 sunt franci­zate, iar res­tul sunt pro­prii. În 2023, cifra de afa­ceri a Spartan a ajuns la 48 de milioane de euro, potrivit datelor companiei.

Anul trecut, la începutul lui 2023, lanţul de restaurante creat de omul de afaceri Ştefan Mandachi a trecut printr-o tranzacţie în urma căreia fondatorul businessului a vândut afacerea celor mai mari francizaţi ai lanţului.

Salariul oferit în cadrul Spartan se încadrează în media pieţei, în contextul în care ZF scria anterior că pachetul salarial oferit de reţeaua McDonald’s se încadrează între 3.200 lei net şi 3.500 lei net, putând ajunge şi la 4.000 lei net pentru funcţia de manager trainee.

Primii doi jucători din industria de restaurante, Mc Donald’s şi KFC, au în total aproape 8.000 de angajaţi, din datele din 2022, adunate de ZF în anuarul „Cei mai mari jucători din economie“. Spartan are circa 500 de angajaţi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spartan Gabriel Melniciuc