x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gala lui Bute - organizată de un SRL specializat în repararea calculatoarelor, cu un singur angajat

Gala lui Bute - organizată de un SRL specializat în repararea calculatoarelor, cu un singur angajat

de Elena Stan    |    06 Iul 2011   •   21:00
Gala lui Bute - organizată de un SRL specializat în repararea calculatoarelor, cu un singur angajat

Gala Campion pentru Romania nu s-ar fi putut desfasura fara ajutorul Elenei Udrea, ministrul Dezvoltarii Re­gionale si Turismului, a declarat Ru­del Obreja, presedintele Federatiei Ro­mane de Box. 'Multumesc perso­nal Elenei Udrea, ministrul Turismului, care a sprijinit realizarea acestei gale', a spus ieri Obreja, in des­chi­derea conferintei de presa de ieri.

E normal ca acesta sa-i fie re­cu­nos­cator blondei de la Turism, deoa­re­ce ministerul pe care ea il conduce a alocat circa 2 milioane de euro, fonduri europene, pentru promovarea brandului turistic al Romaniei in timpul galei si la evenimentele conexe, bani care sunt administrati direct de firma lui Obreja, Europlus Compu­ters SRL, organizatorul galei.
Cererile de sponsorizare trimise la companiile de stat si la cele private au fost transmise de Europlus Compu­ters SRL, organizatorul galei, si nu de Federatia Romana de Box, despre care autoritatile afirma ca ar fi organizatorul evenimentului.

Europlus Computers SRL este o firma care are un singur angajat si are ca activitate 'repararea calculatoarelor si a echipamentelor peri­fe­rice', potrivit informatiilor postate pe site-ul Ministerului de Finante. In 2009, Europlus Computers SRL a realizat o cifra de afaceri de 31,6 mi­lioane de lei si un profit net de circa 3 milioane de lei. In plus, Obreja ne-a declarat chiar el ca Federatia Ro­ma­na de Box nu avea cum sa organizeze o gala de box profesionist. 'Europlus Computers SRL este societatea mea si are licentele si exclusivitatile pe aceasta gala. Federatia nu poate lua asta deoarece este vorba despre o gala de box profesionist.

Nu exista in Romania un om sau o alta firma care sa se priceapa la asa ceva, la organizarea unei gale de box, mai bine decat mine. Ce am facut eu in ultimii sapte ani in acest domeniu nu au facut impreuna cei care au fost inaintea mea. Interbox are incredere in mine, deoarece eu l-am dus pe Lucian Bute in Canada. Sunt singurul in care are incredere, iar firma mea are licenta de organizator de competitii sportive, are exclusivitate la WBC si IBF', ne-a declarat in urma cu cateva zile Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.
Suma administrata de firma cu un singur angajat pentru organizarea acestei gale este de circa 5 milioane de euro, bani europeni si de la bugetul de stat.

Meciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy, care va avea loc sam­bata, 9 iulie, la Romexpo, va fi vizio­nat in peste 80 de tari din lumea in­trea­ga. In Romania, gala va fi difuzata in exclusivitate de postul Pro TV, precum si de Radio Romania. In Statele Unite si Canada, Showtime si TVA au drep­turile de a o difuza, cu spe­ci­fi­catia ca TVA va transmite in sistemul 'pay-per-view'. In Franta, Orange Television a obtinut drepturile de transmisie. Organizatorii estimeaza ca gala va fi urmarita de 400 de mi­lioane de telespectatori, Europa, Asia si America de Nord fiind acoperite aproape integral. Bute-Mendy se va vedea in Anglia, Germania, Spania, Italia, Philipine, Mexic, Argentina, Rusia, Ucraina, Thailanda etc. La nivelul de acreditari, partida consemneaza un record, peste 500 de cereri fiind inregistrate.

Bute: 'Centura va ramane la mine!'
Lucian Bute si francezul Jean Paul Mendy au sustinut ieri conferinta de pre­sa comuna inaintea luptei de sambata seara, de la Romexpo, din cadrul ga­lei Campion pentru Romania, pentru centura mondiala IBF la categoria su­per­mijlocie. Pentru prima oara, Lucian va fi sustinut din sala si de mama sa. 'Sunt foarte fericit si astept acest moment din 2007, inca de cand am devenit campion mondial. M-am pregatit foarte serios. De doua luni, in ca­pul meu nu este decat Jean Paul Mendy. Pregatirea mea a decurs conform planului. In prima faza am vrut sa venim in Europa, dar am ramas la Montreal, unde am avut doi parteneri de sparring. Promit un show mare si centura va ramane la mine. Nervos nu sunt, nu am de ce, iar probleme cu greutatea nu am avut niciodata.

Au mai ramas de dat jos 2-2,5 kg, dar vineri, la 13:00, pentru cantar, voi fi in limitele categoriei. Cea mai mare bucurie a mea este ca mama va fi prezenta in sala. Nu stiu daca se va uita la meci, dar pentru mine este suficient sa o stiu acolo. Chestiunile politice si organizarea nu ma in­te­re­seaza. Altcineva se ocupa de acestea', a de­clarat Bute. La randul sau, Men­dy a spus: 'Sunt mandru ca am sansa sa boxez cu un campion. Nu con­sider ca presa si publicul ma vor intimida, pentru ca sunt un profesio­nist. Nu am o strategie anume pentru meciul cu Lucian Bute. Nu sunt un «Bad boy» in ring, asa cum se aude, dar devin agresiv atunci cand ma simt incoltit. Ca sa fiu diferit, nu o sa ma feresc de upercutul lui Lucian, ci de croseul lui de dreapta'.

×