x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germanii nu mai au încredere în euro

Germanii nu mai au încredere în euro

26 Iun 2011   •   21:00

Majoritatea germanilor nu mai au incredere in euro din cauza crizei prin care trece moneda unica, legata de cvasiasfixierea economiei grecesti, releva un studiu al Institutului Allensbach, informeaza AFP. Astfel, 71% din persoanele interogate au afirmat ca au "mai putina", "cu greu" sau "nici o incredere" in euro, in timp ce doar 19% declara ca au "o mare" sau "o foarte mare" incredere in moneda unica. Neincrederea fata de euro continua sa creasca in randul germanilor. In timp ce in luna aprilie 66% afirmau ca nu au incredere in moneda europeana, acum procentul a ajuns la 71%. In 2008, mai putin de jumatate din persoanele interogate au impartasit aceasta opinie.

"Cetatenii germani sunt mai sceptici decat acum un an fata de moneda unica. Criza greaca a depasit gra­ni­tele", constata recent Peter Ma­tuschek, analist la institutul german de sondare a opiniei publice Forsa.

De asemenea, majoritatea germanilor, respectiv 60%, se declarau impotriva acordarii de noi ajutoare de UE Greciei, aflata in dificultate. "Unii considera ca au strans destul cureaua in ultimii ani pentru ca Germania sa fie performanta. Ei nu inteleg de ce trebuie acum sa ajute alte tari care nu au facut aceleasi eforturi", explica si Dominik Hierlemann, politolog la Fundatia Bertelsmann.

×
Subiecte în articol: economia