x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul Tender - Infuzie de capital românesc în Serbia

Grupul Tender - Infuzie de capital românesc în Serbia

de Costin Anghel    |    27 Iun 2008   •   00:00
Grupul Tender - Infuzie de capital românesc în Serbia

Grupul Tender negociază cu guvernul sîrb achiziţia fabricii de utilaje pentru construcţii "14 octombrie" din Krusevac, scoasă la privatizare printr-o lege specială, în care sînt incluse şapte societăţi strategice, a declarat ieri Ovidiu Tender, preşedintele grupului de firme din Timişoara. "De-acum încolo va fi o discuţie doar privind aspectele financiare", a afirmat Tender.



Grupul Tender negociază cu guvernul sîrb achiziţia fabricii de utilaje pentru construcţii "14 octombrie" din Krusevac, scoasă la privatizare printr-o lege specială, în care sînt incluse şapte societăţi strategice, a declarat ieri Ovidiu Tender, preşedintele grupului de firme din Timişoara. "De-acum încolo va fi o discuţie doar privind aspectele financiare", a afirmat Tender. După preluarea firmei din Krusevac, Tender intenţionează să deschidă în ţările din regiune, inclusiv în România, mai multe centre de închiriere de echipament pentru construcţii, avînd în vedere mai ales proiectele mari de investiţii în infrastructură programate pentru următorii ani. Firma are nevoie de investiţii în retehnologizare de aproximativ 10 milioane de euro. Ovidiu Tender spune că, după preluare, uzina va avea nevoie de un capital de lucru de aproximativ 20 de milioane de euro. Uzina are datorii de aproximativ 33 de milioane de euro. În prezent, compania are un contract pentru furnizarea de componente necesare echipamentelor realizate de Vulcan Bucureşti, firmă din grupul Tender.

Grupul Tender a început de cîţiva ani extinderea pe piaţa din Serbia, unde a achiziţionat fabrica de medicamente FAM Farm şi holdingul Pupin Telecom, format din cinci firme specializate în furnizarea de echipamente şi servicii de telefonie.

×
Subiecte în articol: economic tender