x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul va fi dat în judecată

Guvernul va fi dat în judecată

de Mihaela Beciu    |    13 Mai 2010   •   00:00

Fundaţia pentru Apărarea Cetă­ţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) este hotărâtă să dea Guvernul în judecată în cazul în care pensiile vor fi reduse cu 15%.

FACIAS va ataca în instanţă atât actul în sine sub aspectul neconstitutionalităţii, cât şi Legea contenciosului administrativ chiar a doua zi de la aprobarea ordonanţei de tăiere a pensiilor, fiind hotărâţi să apeleze şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă va fi nevoie. "Măsurile Guvernului sunt neconstituţionale şi automat prejudiciază. Este ilegal ce se întâmplă de mai bine de patru luni. Guvernul profită de faptul că oamenii nu au acces la informaţii", a declarat avocatul FACIAS, Codrin Cardu. El a mai precizat că "în Romania există o lege foarte bine pusă la punct, care însă nu se respectă".

Totodată, fundaţia acuză Guvernul Boc de creşterea galopantă a şomajului, blocajul sistemului de educaţie, reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar, degradarea dramatică a reţelei de infrastructură şi dezastrul din agricultură.FACIAS a lansat duminică campania STOP BOC care are ca stop strângerea de semnături pentru demisia sau demiterea Guvernului Boc. Până în prezent petiţia a fost semnată de peste 3.000 de pensionari atât din România cât şi din afara ţării. Totodată, fundaţia a instalat corturi pentru strângerea de sem­nă­turi în mai multe oraşe ale ţării printre care Ploieşti, Alexandria, Giurgiu, Ora­dea, Buzau şi Târgu Mureş şi a lansat un site www.stopboc.ro care vine în sprijinul cetăţenilor ne­mul­ţumiţi de deciziile Guvernului Boc.

×
Subiecte în articol: economic