x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hrană bio pentru tomate, cu ingrediente din gospodărie. 7 rețete incredibile de îngrășăminte naturale

Hrană bio pentru tomate, cu ingrediente din gospodărie. 7 rețete incredibile de îngrășăminte naturale

03 Apr 2017   •   20:30
Hrană bio pentru tomate, cu ingrediente din gospodărie. 7 rețete incredibile de îngrășăminte naturale

Pentru o dezvoltare armonioasă a roșiilor, care să vă aducă satisfacția unui rod bogat, trebuie să țineți cont de faptul că, în materie de hrană, aceste plante au nevoie de „treimea de aur”: azot – fosfor – potasiu.

Azotul este elementul vieții, în lipsa căruia planta nu mai crește, fosforul este elementul rodului și al energiei, iar potasiul – elementul sănătății.

Lipsa sau excesul unora dintre elemente duce la un dezechilibru, care se răsfrânge nedorit asupra recoltei ulterioare.

Te-ar putea interesa și 
Falsificarea mierii
Reguli pentru transhumanţa ovinelor
Întreţinerea plantaţiilor de cais

O cultură bio de tomate nu este greu de obținut dacă veți hrăni plantele cu ingrediente benefice, care să le mențină echilibrul în procesul de dezvoltare.

Cenușa, drojdia, bicarbonatul sau cojile de banane reprezintă soluții ieftine, la îndemâna oricui, care vă vor ajuta să aveți recolte bogate de roșii 100 % sănătoase.

Rețete bio pentru hrănirea rosiilor:

1. Drojdia de bere reprezinta un excelent stimulator de creştere. Într-un borcan de 3 l dizolvăm ½ pahar de zahăr sau dulceaţă/gem mai vechi, adăugăm 100 g drojdie de bere, acoperim şi lăsăm la „dospit” o săptămână. În acest răstimp mixtura se va transforma într-un excelent ferment: 1 pahar de „bragă” la 10 l de apă.

2. Cojile de banană conțin o cantitate însemnată de potasiu, un element absolut necesar dezvoltării tomatelor. Strângem cojile, le mărunţim şi le punem în lăcaşul în care plantăm firul de roşie, sau, din vreme în vreme, îngropăm pe lângă planta matură, săpând în jurul ei un mic şanţ.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Citeste continuarea AICI

×