x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie IATA: Traficul internaţional de pasageri a avansat cu peste 9% în iulie

IATA: Traficul internaţional de pasageri a avansat cu peste 9% în iulie

25 Aug 2010   •   00:00

Traficul internaţional de pasageri a înregistrat în iulie o creştere de 9,2%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în condiţiile în care cererea a continuat să crească, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).



Procentul de creştere din iulie, faţă de cel din aceeaşi lună a anului trecut, este mai mic decât nivelul din iunie, care indică un avans de 11,6%. Aceasta se datorează faptului că în iulie 2009 traficul deja înregistra o revenire din perioada de criză. "Revenirea cererii pentru călătorii este mai rapidă decât se anticipase. Însă, dacă ne uităm spre finalul anului, ritmul de creştere s-ar putea reduce. O revenire fără crearea de locuri de muncă face ca încrederea consumatorului să fie fragilă, în special în America de Nord şi Europa. Acest lucru afectează pieţele de turism şi traficul de mărfuri", a declarat directorul general şi CEO-ul IATA, Giovanni Bisignani.

Companiile aeriene din Europa au avut în iulie o creştere de 6,2%, comparativ cu aceeaşi lună din 2009, iar în America de Nord, avansul a fost de circa 8%.

Alte pieţe care au raportat o creştere a traficului de pasageri sunt Asia-Pacific (10,9%), Africa (13%), America Latină (14,2%) şi Orientul Mijlociu (16,8%).

IATA include circa 230 de operatori aerieni, care asigură 93% din traficul aerian internaţional.

×
Subiecte în articol: economic